Syi’ir Tanpo Waton

استغفر الله رب البرايا
استغفر الله من الخطايا

ربِّ زدنى علما نافعا
ووفقنى عملا صالحا

يا رسول الله سلام عليك
يا رفيع الشان والدرج

عطفـة ياجيـرة العلم
>يا اهيل الجـود والكرم

Ngawiti ingsun nglarasa syi’iran
Kelawan muji maring pengeran

Kang paring rohmat lan kenikmatan
Rino wengine tanpo petungan

Duh bolo konco priyo wanito
Ojo mung ngaji syareat bloko
Gur pinter ndongeng nulis lan moco
Tembe mburine bakal sengsoro

Akeh kang apal Qur’an hadise
Seneng ngafirke marang liyane
Kafire dewe dak digatekke
Yen isih kotor ati akale

Gampang kabujuk nafsu angkoro
Ing pepaes gebyare ndunyo
Iri lan meri sugihe tonggo
Mulo atine peteng lan nisto

Ayo sedulur jo nglaleake
Wajibe ngaji sak pranatane
Nggo ngandelake iman taukhite
Bagus sangu mulyo matine

Kang aran soleh bagus atine
Kerono mapan seri ngelmune
Laku thoriqot lan ma’rifate
Ugo hakekot manjing rasane

Alquran qodim wahyu minulyo
Tanpo ditulis biso diwoco
Iku wejangan guru waskito
Den tancepake ing jero dodo

Kumantil ati lan pikiran
Mrasuk ing badan kabeh jeroan
Mu’jizat rosul dadi pedoman
Minongko dalan manjing iman

Kelawan Alloh kang moho suci
Kudu rangkulan rino lan wengi
Ditirakati diriyadohi
Dzikir lan suluk jo nganti lali

Uripe ayem rumongso aman
Dununge roso tondo yen iman
Sabar nerimo najan pas pasan
Kabeh tinakdir saking Pengeran

Kelawan konco dulur lan tonggo
Kang padho rukun ojo dursila
Iku sunahe rasul kang mulya
Nabi Muhammad panutan kito

Ayo anglakoni sakabehane
Alloh kang ngangkat drajate
Senajan asor toto dhohire
Ananging mulyo maqom drajate

Lamun palarasto ing pungkasane
Ora kesasar roh lan sukmane
Den gadang Alloh swargo manggone
Utuh mayite ugo ulese

يا رسول الله سلام عليك
يا رفيع الشان والدرج

عطفـة ياجيـرة العلم
>يا اهيل الجـود والكرم

bisa download file mp3-nya di –> http://bit.ly/ehqkgg

Advertisements

3 responses to this post.

  1. Di Indonesia mungkin tidak ada alat musik yang make punch card ini… Click http://d2.ae/hool09080

    Reply

  2. mantap post nya….
    gan untuk mempererat silaturahmi di tunggu commentnya

    Reply

  3. Posted by hidayat on 4 June 2011 at 11:30 am

    salam.
    bolehkah terjemahnya ke dalam bahasa indonesia?

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: